Murtumakohta – Surun piemeä puoli

Tervetuloa torstaina 7.10. klo 19 Vakiopaineeseen (Jyväskylä) kokemaan tunteiden ja maailmoiden värejä. Ensin teatteritilassa kuullaan Juha Kuurajärven harmooni-noise-ambienttia (Murtumakohta), jonka jälkeen baarin puolella loitsumies Keke Lammassaari esittää Korppi yhtyeen kappaleita soolona (Surun pimeä puoli).

Teatteritilan valaistuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Santtu Käkönen.K-18, vapaaehtoinen kannatusmaksu.

—–
JUHA KUURAJÄRVI feat. Anthoni Levonsaari

Kolmisen vuotta sitten erään Juhan ja Anthonin (Maanväen) yhteisen esiintymisen jälkeen eräs katsoja tuli ihastelemaan esitystä ja nimitti harmoonilla Juhan tekemää äänimaisemaa ambientiksi. Tämä jäi resonoimaan Juhan mieleen ja hauduteltuaan sekä kokeiltuaan erilaisten efektien tekoa harmoonilla sekä oltuaan Taike apurahalla kesän 2021, Juha päätyi harmooni-noise-ambien maailmaan. Kaikki äänet tehdään harmoonilla akustisesti eli kyseessä on siis akustista ambienttia. Tule kokemaan äänen, liikkeen ja valon murtumakohtia. Juhan kanssa liikkeessä tässä teoksessa on mukana Butoh-tanssija Anthoni Levonsaari.Juha valmistui 2013 Keski-Pohjanmaan konservatoriosta muusikoksi. Hän on esiintynyt Maanväki kokoonpanon kanssa vuodesta 2016. Juha on säveltäjä-muusikko, vibrac-hoitaja ja hän tutkii matalataajuisten äänten vaikutuksia kehoon.

https://iloluonto.fi/juha/
https://iloluonto.fi/maanvaki/
https://www.facebook.com/iloaluonnosta
https://www.facebook.com/Maanvaki

—–
KEKE LAMMASSAARI
Laulaja ja näyttelijä.Korppi yhtyeen solisti, jonka äänessä vuorottelevat ja yhdistyvät rock- ja etnolaulu moniääniseksi maisemaksi. Monipuolisesta laulajasta huokuu Pohjoinen mieli niin, että sanat ”loitsumies” ja ”shamaani” kilvoittelevat Lammassaaren esitysten kuvauksissa. Solistina ja muusikkona useissa kokoonpanoissa toimivan Lammassaaren omakirjoittamat laulut ovat eeppisiä tarinoita, joissa historia ja myytit sekoittuvat nykyajan tragedioihin. Loitsumiehen musiikilla rakennetussa kodassa on kuitenkin lämmintä. Tarinankertojan kasvoilla ja kodan seinillä tanssivat tulisijasta heijastuvien liekkien valot ja varjot, jotka vuoroin pauhaavat myrskyn lailla tai kuiskivat kuin nurkissa lymyävät salaisuudet. Pohjoisen helman alta sisään tulvahtaa musiikkia, joka on kuin tuulien mukana matkustavat tunturien laulut, kuin taivaalla tanssivat revontulet tai kuin lämmin halaus ystävältä sateisena päivänä.

Folkloreyhtye Korppi on julkaissut tulevalta ”Surun pimeä puoli” -albumilta tähän mennessä kaksi singleä, joista toisen, ”Voi kuinka me sinua kaivataan” Eppu Normaali -coverin yhdessä maailmanmusiikkiyhtye Värttinän kanssa. Marraskuussa 2020 puolestaan julkaistiin murhaballadeja sisältävä, Lammassaari/Janka-Murros kokoonpanon esikoislevy ”Marras”. Edellämainitut ovat saaneet kehuvia arvosteluja ja hieman radiosoittoa. Kesällä 2021 käynnistyivät kuvaukset Sasu Kermanin Nukketalo -elokuvaan, jossa Lammassaari näyttelee pääroolissa ja ensimmäistä suurta elokuvarooliaan. Elokuvan julkaisua on lupa odottaa keväälle 2022.

Runoilijana ja taiteilijana palkitun lauluntekijän musiikki on löytänyt tiensä Emma-ehdokkuuteen, katusoiton Suomen mestaruuteen ja useille radiokanaville. Yli kymmenen vuotta sitten julkaistun Lammassaaren esikoislevyn ”Meidän Metsä Ja Maja Kasvaa Tiiliseinää” –levyn kappaleita soi edelleen säännöllisesti mm. Järviradion ja Radio Pookin taajuuksilla ja Emma ehdokkuuden tuonut Ostrobothnian Folk Orchestran kanssa levytetty ”Metsälampi” on saanut soittoa mm. YLE Suomessa. Keke on opiskellut musiikkipedagogiksi Centria AMK:ssa pääaineenaan laulu, opettajinaan mm. Veera Voima (Suo, Suden Aika), Karoliina Kantelinen (Värttinä, Suden Aika), Tuomas Rounakari (Korpiklaani), Rosa Latva (Rosa Heart).

https://www.facebook.com/kekelammassaari
https://www.facebook.com/korppiband
https://www.facebook.com/murhaballadi