Valmistun Vibrac-hoitajaksi lokakuun 2020 lopussa ja sen myötä alan antamaan marraskuussa vibroakustista hoitoa. Hoidossa käytän tähän tarkoitukseen suunniteltua tyynyä. Tarkemmat ajankohdat ja hoitopaikan tulen päivittämään tälle sivulle marraskuussa, mutta jos haluat jo ennakkoon kysellä hoidosta ja varata aikoja, ota yhteyttä iloluonto (ät) gmail.com. Alla tarkempaa tieto VA hoidosta.

Hoidot alkaen 40 eur/kerta (sisältää n. 10 min alkukartoituksen, n. 20 min vibroakustisen hoidon ja n. 10 min loppukeskustelun). Tarkempi hinnasto päivitetään marraskuussa. Hoidot toteutetaan ensisijaisesti Jyväskylässä.

VIBROAKUSTINEN HOITO (Vibroacoustic Treatment)

Vibroakustisessa hoidossa (VA hoito) käytetään pulsoitua, sinimuotoista matalataajuista ääntä tarkoitusta varten suunnitellussa tuolissa, patjassa tai tyynyssä. Yleisemmin VA hoitoa käytetään asiakkaan lihas- ja muiden jännitystilojen helpottamiseksi ja yleiseen rentouttamiseen. 

VA hoidossa äänen värähtely kohdistuu hoitotuolista, -patjasta tai -tyynystä hoidattavan henkilön kehoon. Äänenpaineesta riippuen värähtely kohdistuu voimakkaammin tai heikommin kehoa kohti.

Hoitotapahtuman aikana on usein käytössä taajuusvaihtelu, jossa taajuutta vaihdetaan hoidon aikana, jolloin saadaan katettua kehon eri osien ominaistaajuudet eli resonaatiot. Taajuusvaihtelua voidaan tehdä myös ns. skannauksen (scanning) omaisesti, jolloin taajuus liukuu hitaasti kohti eri taajuuksiin pulsaation aikana. Tällä tavoin asiakas pystyy hoidon aikana kertomaan missä kohtaa kehoa resonointi tuntuu.

Jos olet raskaana, sinulla on akuutti psyykkinen tai fysiologinen kriisi (esim. mielenterveydessä, välilevyn pullistuma, tyrä tai tulehdustila) tai sydämen tahdistin, niin hoitoa ei voi antaa.

Siniääni
Siniääni on yksinkertaista äänivärähtelyä, joka on tuotettavissa vain ääniraudalla tai tietokoneella. Siniäänessä on vain yksi ääniaalto ja yksi taajuus kerrallaan. Esimerkiksi ihmisäänessä ja soittimissa on monia taajuuksia saman aikaisesti päällekkäin.

Pulsoitu ääni
Pulsoitu ääni on äänenpainetason eli voimakkuuden vaihtelua tietyssä ajallisessa syklissä. Esimerkiksi 0 dB äänenvoimakkuus nostetaan 10 dB ja lasketaan takaisin 0 dB. Vaihtojen väli voi olla esim. 7 sekunttia.

Matalataajuinen värähtely
Matalataajuinen värähtely tapahtuu taajuusalueella 20–120 Hz. Tälle välille asettuu esimerkiksi kontrabasson matalimman kielen vapaa värähtely.