Kuurajärvi-Levonsaari Sähkö-klubilla to 26.1.2023

Bar Vakiopaine, Jyväskylä klo 19:00 jälkeen

Vuoden ensimmäisellä Sähkö-klubilla vaelletaan humisevan hiilinielun siimekseen, puhutellaan tiedostamatonta ja istutaan kannonnokassa ihmetellen ihmisen osaa luonnossa ja luonnon osaa ihmisessä. Illan kruunaa mestaripelimanni ja kaatopaikan kruunaamaton kingi, jonka riemastuttavissa tarinoissa elämän raadollisuudet kohdataan vanhan hyvän ystävän tavoin.

Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Kirjailijat yhteistyössä TAIDEKO-hankkeen kanssa. Klubille on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa Vakiopaineeseen!

Esiintyjistä ja esityksistä:

SAARA METSÄRANTA on tamperelainen kirjailija, joka tunnetaan myös performanssipersoona Kölönä. Hän on julkaissut runoteoksen Meitä vastaan hukkuneet (2018) sekä romaanin Kuori, jossa kirjoitan (2021). Sähkö-klubilla Metsäranta esittää otteita vielä julkaisemattomasta, kuunkiertoriittiin sidotusta runoelmasta.

TAITEILIJAPARISKUNTA KUURAJÄRVI-LEVONSAAREN ”Kuoriainen” on Sähkö-klubilla maailman ensi-iltansa saava pienoisnäytelmä, jossa kehollisten kokemusten kaiut lomittuvat nykyhetkeen. Teos pohjautuu Anthoni Levonsaaren liikkeellisten tutkimusmatkojen muistiinpanoihin vuosilta 2017–2023. Säveltäjä-muusikko Juha Kuurajärvi on luonut teoksen äänimaiseman.

ANJA ERÄMAJA tunnetaan eläytyvänä rytmin taitajana, jolle komiikka ja ihmiselon kohtuuttomuudet eivät ole vieraita. Erämajan viidennessä kokoelmassa Olen nyt täällä metsässä (2021) liikutaan lajien ja tunnelmien rajoilla, metsän peitossa, muistojen ja minuuksien koeteltavana.

FAARAO PIRTTIKANGAS on Tampereen lähiteollisuusalueelta maailmaa tarkkaileva laulaja-lauluntekijä, jonka pienlevymerkeillä julkaisema tuotanto on laaja ja tyylillisesti monimuotoinen.

Sähkö-klubin Facebook-tapahtuman löydät täältä.


Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde – kohti yhteistä tulevaisuutta:
https://taideko.org

Sähköä edeltävä Luontosuhteiden luonto -teoksen julkistamistilaisuus:
https://www.facebook.com/events/401370465520423