Työpaja: Kehomielen osat, autenttinen liike ja läsnäoleva todistaminen 24.-25.10.

PERUTTU! Kurssi pyritään järjestämään keväällä 2021.

https://www.facebook.com/events/926422251200472/

Aika: 24. ja 25.10. klo 12–16
Paikka: Maatalo – Mahdollisuuksien talo / sali, Kauppakatu 19 C ja D, Jyväskylä
Hinta: 45–80 € maksukykysi ja kokemasi arvon mukaan
Osallistujat: 6–14 henkilöä. Paja järjestetään minimiosallistujamäärän täyttyessä.
Ilmoittautuminen: Lähetä vapaamuotoinen ilmoittautumisesi ja mahdolliset kysymyksesi viestillä elisa ( ät ) sisainenperhe.fi.
Varusteet: Vaatteet, joissa on mukava liikkua, juomapullo sekä halutessasi evästä. Olemme sisätiloissa paljain jaloin tai liukumattomissa sukissa/tossuissa.

Työpajassa tutustutaan ohjatusti kehomielen eri puoliin autenttisen liikkeen avulla. Työpaja perustuu Internal Family Systems -terapiamalliin (IFS) sekä Autenttinen liike -työskentelyyn. IFS:n ja Autenttisen liikkeen yhdistämisen tarkoitus on antaa kehomielen osille tilaisuus ilmaista itseään ja tulla läsnäolevasti kohdatuksi liikkeen avulla. Itsetutkiskelun edellytyksenä pajassa pyritään tukemaan turvallisuuden ja yhteyden kokemuksia, jotka luovat tilaa myös hoivaaville, eheyttäville ja parantaville prosesseille.

IFS on persoonan rakennetta ja toimintaa kuvaava teoreettinen malli ja psykoterapian suuntaus. IFS:n mukaan ihmisen kehomieli koostuu suhteellisen itsenäisistä alipersoonista eli osista, joista jokaisella on oma kokemusmaailmansa ja tehtävänsä. Kehomielen myötätuntoista pohjarakennetta taas kutsutaan itseydeksi, ja se voi kohdata, kannatella ja parantaa persoonanosien kantamia taakkoja.

Autenttinen liike -työskentely on yksinkertainen kehotietoisuutta lisäävä menetelmä, jonka Mary Starks Whitehouse kehitti 1950-luvun lopulla. Se perustuu vapaaseen liikeimprovisaatioon ja liikkuja-todistaja-vuorovaikutukseen. Itseohjautuva vapaa liike voi avata väylän kehon kautta alitajuntaan, mielikuviin, luovuuteen ja tunteisiin. Menetelmä soveltuu kaikenikäisille aikuisille eikä vaadi erityistaitoja tai aiempaa kokemusta.

Työpajassa työskentelemme sekä ryhmänä, itseksemme että pareittain. Koko ryhmänä istumme alku- ja loppupiireihin sekä kannattelemme tilaa pari- ja yksilötyölle, kuten lämmittelyharjoituksille ja autenttisen liikkeen prosessille. Parisi läsnäolossa pääset tutkimaan oman kehomielesi osia, jakamaan kokemuksiasi sekä tarjoamaan vastavuoroisesti läsnäoloasi toisen liikkeelle. Itsellemme olemme kukin parhaamme mukaan läsnä koko työpajan ajan.

Työpaja on avoin kaikille yli 15-vuotiaille, ja voit ilmoittautua mukaan joko oman parin kanssa tai yksin. Pajassa saat perehdytyksen IFS:ään ja Autenttiseen liikkeeseen, joten aiempaa tietämystä menetelmistä ei tarvita. Lyhyen kestonsa vuoksi työpaja ei välttämättä sovi parhaillaan akuutissa, vakavassa elämänkriisissä olevalle tai voimakkaaseen dissosiaatioon taipuvaisille henkilöille. Arvioithan työpajan soveltuvuutta itsellesi tässä hetkessä. Jos kysymyksiä herää, keskustelemme kanssasi mielellämme sähköpostitse.

Pajan ohjaavat
IFS-terapiaohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, opettaja Elisa Auvinen &
teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), tanssin ja somaattisten menetelmien ohjaaja, butoh-tanssija Anthoni Levonsaari

Yhteydenotot:
elisa ( ät ) sisainenperhe.fi
iloluonto ( ät ) gmail.com