Because Life Ain’t Square – koska elämä ei oo kulmikasta

Anthoni Levonsaaren näyttely Mäkitorpalla (Pitkäkatu 25, Jyväskylä) 5.4.-2.5.2021. Tila on yleisölle avoin ma-pe klo 11-17. Vapaa pääsy.

Because Life Ain’t Square – koska elämä ei oo kulmikasta -näyttely on osa niin sanottua prosessilähtöistä teosta. Sen sijaan että esittelisin valmiiksi viimeistellyn kokonaisuuden, asetan koettavaksi kiteymän; näytteen maaliskuusta alkaen kerryttämästäni materiaalista. Toisin sanoen galleriatilan virkatut matot ja neliöt eivät vielä ole ”valmiita”. Tulen uudelleen muokkaamaan ja lisäämään osioita niin näyttelyn aikana kuin sen jälkeenkin. Tavoitteeni on päätellä villivirkkaukseni toukokuun loppuun mennessä.

Näyttelyyn valmistautumisen aikana olen tutkinut muun muassa seuraavia teemoja:

  • yhteensopimattomien materiaalien yhdistäminen
  • harmonisten väriyhdistelmien hajottaminen
  • virheiden ja harha-askelten herättämän ahdistuksen hyväksyminen
  • kosketeltava ja koskettava, kietouduttava taide katsottavan sijaan

Teoksen materiaalit ovat joko lahjoituksena saatuja, itse kerättyjä ja kierrätettyjä tahi poistomyynnistä hankittuja. Tahdon kiittää seuraavia tahoja ja henkilöitä: kotiväkeä kädentaitojen arvostuksesta ja opettamisesta; vuosien innoituksesta ja tuesta Aaronia, Juhaa, Minttua, Tiinaa, Tyttiä ja Samua; materiaalilahjoituksista Hannelea ja Leenaa sekä näyttelyn mahdollistamisesta Yläkulttuuri ry:tä.

Anthoni Levonsaari
FB ja IG: iloluonto
iloluonto ( ät ) gmail.com
p. 040 166 2655